Leírás és Paraméterek
A gyártó ajánlott keksz receptje:
Hozzávalók: 230gr sózatlan vaj, 175gr kristálycukor, 1 szoba hőmérsékletű tojás, 1.5-3 tk aroma, 1tk só, 425gr liszt+ 100gr a szóráshoz
Ne használjunk élesztőt, sütőport, citromot !!!!!
Elkészítés: A vajat a cukorral keverjük habosra, adjuk hozzás a tojást, keverjük el, adjuk hozzá a lisztet, sót, folyadékot lassanként és jól dolgozzuk össze. Nyújtsuk ki a tésztát a kívánt vastagságra, lisztezzük nagyon gazdagon, majd a mintás nyújtót gurítsuk át rajta kellő nyomást gyakorolva rá.
Szaggassuk ki a kekszeket a kívánt kiszúrókkal, majd 200C fokra előmelegített sütőben süssük 7-8 percig. A keksz teteje inkább száraz kell legyen mint fényes.
Hosszúság | 39cm |
Átmérő | 6cm |