Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Rendben
Termékek Menü

Media Mist Spray 50ml

A gyártó szerinti használati utasítás:

Gyorsan száradó, vízbázisú, savmentes festék, mely bármilyen felületre fújható. Porózus felületen matt hatású, sima felületen fényesre szárad. Csillogó metálos színekben is kapható. Jól használható stencilezéshez. Kiváló gazdag színvilágú, egyedi, scrapbook-lapok készítéséhez. A színek összhangban vannak a Pentart Média Tinta és a Gyöngytoll színeivel. Távolabbról, kevesebb festéket fújva a felületre ködös, sejtelmes hatást érhetünk el, míg több festék kipumpálásával élénkebb színt kapunk.

Tapasztalat szerinti használati utasítás:

A tégelyében sötétnek látszó színek csalokák, mert kifujás után szép halvány, pasztell színeket kapunk. Kb. 30 cm-ről fújuk le a kivánt területet. Ilyen távolságról elég nagy a szorása így érdemes leteriteni egy nagy újság papírt, hogy nehogy valami mást is befessen.

Használhatjuk papírra, dekorgumira, gyakorlatilag elég sok mindenre, de mivel a festék vízbázisú, elég híg ne várjunk tőle nagyon erős színeket, fedőfestésnek egyáltalán nem jó. Ez pont az árnyalatnyi színezésekre, érdekes hatásokra alkalmazható.

Stencilezni is lehet vele, akár úgy, hogy az alapot akrilfestékkel, vagy lágy dekorfestékkel megfestjük, rátesszük a stencilt és párat fújjunk a festékből. Így mégis látszik az alapszín, de van egy kis különlegessége a felületünknek. Messzebbről fújjuk, ne közelről, hiszen a híg festék közelről aláfolyhat a stencilnek. Egyszerre csak 1-2 fújást alkalmazzunk, ha sötétebb felületet szeretnénk, akkor inkább várjuk meg, amíg megszárad az első réteg, aztán fújjunk tovább.

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.