Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Rendben
Termékek Menü

Üzenőtábla vágódeszkából

Üzenetek egy vágódeszkán...

Romantikus külsőt varázsoltunk ennek a vágódeszkának. Ha kíváncsi vagy hogyan, NÉZD MEG A VIDEÓNKAT!

Milyen üzenet vár ...

 

                                 A képre kattintva elindul a videó!

 

Szükséges kellékek:

Lézervágott vágódeszka - lézervágott fatábla - Üzenetek felirat - Decorolla dekorfesték ekrü, púder, szürke színben - Decorolla matt lakk - Decorolla táblafesték - Decorolla decoupage ragasztó - transzfer oldat - lassító akrilfestékhez - szalvéta - spárga - szatén szalag - ecsetek - csiszolópapír - lézernyomtatóval nyomtatott felirat.

1. lépés:

A vágódeszka és a kis tábla felületét, széleit finom csiszolópapírral csiszold át.

2. lépés:

Ekrü színű dekorfestékkel két rétegben fesd le. Használj szivacsecsetet! Száradása után ( amit hajszárítóval gyorsíthatsz ) jelölő szalaggal ( dekortapasszal vagy a festékboltokban kapható élvédő ragasztóval ) határold be azt a területet amire, majd az üzeneteket szeretnéd írni. Ezt a részt fesd le táblafestékkel két rétegben.

3. lépés:

Amíg szárad a vágódeszkád, a szalvétából vágd ki a rózsákat és a szöveges részt. Vizes ecset segítségével tudod az éleket finomítani. Ez azért jó, mert így még láthatatlanabbak lesznek az élek miután felragasztod.

4. lépés:

A deszka felső részét fedőréteggel fesd be. 3 színt keverj össze, amik a szalvéta színeivel harmonizálnak. A videóban púder - eskü és szürke színt használtunk. Amikor megszáradt a  fedőréteg, a rózsákat  decoupage ragasztóval ragaszd fel, majd az alsó részre a szöveges mintát.

5. lépés:

Száradás után a rózsák szegélyeit a fedőfesték színeivel és lassító folyadékkal finomítsd.

6. lépés:

A kis táblánkra a mintát otthon te is könnyedén elkészítheted, de innen is lementheted és akkor már csak nyomtatni kell. FONTOS! csak lézernyomtatóval nyomtatott mintákat tudsz transzferálni transzfer oldattal. A mintát lefelé rögzítsd ( dekortapasszal vagy a festékboltokban kapható élvédő ragasztóval ) a táblához. Fültisztító segítségével óvatosan itasd át a mintát, ügyelve arra, hogy ne ázzon nagyon át ( mert akkor elfolyhat a minta ). Ezután spatulával vagy a spakli szettben található lapos spaklival dörzsöld át a mintát akár többször is. Majd távolítsd el a ragasztót és húzd le a papírt. Száradás után kend át a vágódeszkát kivéve a táblafestékes részt matt lakkal valamint a kis táblát is, így még tartósabb lesz.

7. lépés:

Amíg száradnak az üzenetek feliratot fesd be éjfekete színű dekorfestékkel. A vágódeszka széleit (kivéve  a táblafestékes részt) ekrü színű dekorfestékkel pamacsold be a videóban látott módon.

8. lépés:

Most már csak a "díszítés" van hátra. A kis táblát ragasztópisztoly segítségével ragaszd körbe spárgával. Ezek után a táblafesték és a dekorfesték elválasztására ragassz spárgát és szalagot. Ugyanígy a fogantyú résznél is. 

9. lépés:

A kis táblát és az Üzenetek feliratot ragaszd fel ragasztópisztollyal.

 

Kész is a gyönyörű üzenőtábla! Már csak az üzenetek kellenek rá!

 

Minta a transzferáláshoz

 

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek