Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

DIY ~ Otthoni bútorfestés. Modern, letisztult, mégis díszített...

DIY ~ Otthoni bútorfestés. Modern, letisztult, mégis díszített...

Adj stílust otthonodnak                    

Modern, letisztult, mégis díszített...
Színek, amiket érdemes kombinálni: FEHÉR - TÜRKIZ - BAROKKARANY

Lépésről-lépésre (videóval) itt!

 

                                 A képre kattintva elindul a videó!

 

Szükséges kellékek:

Egy fellépő vagy bármilyen bútor, amit szépíteni szeretnél  smiley - csiszolóvászon – szivacsecsetlapos/széles ecsetDecorolla alapozófestékDecorolla Lágy dekorfesték fehér, türkizkékDecorolla Metál dekorfesték barokkaranyfesték keverő palettaválasztott stencilstencil rögzítő sprayDecorolla matt lakk – műanyag tányér

1. lépés:

Csiszolóvászonnal alaposan csiszold át a natúr bútorodat. (A régi festett bútort natúr állapotig kellene lecsiszolni. Itt már csiszológépet érdemes használni, ha nem akarsz másnap izomlázat wink.) Csiszolás után egy ronggyal portalanítsd le a fellépő egész felületét.

2. lépés:

Vágd félbe a műanyag tányérokat, helyezd a fellépő lábai alá! Így a lábakat könnyedén lefestheted, nem kell félni, hogy összekened a padlót.

3. lépés:

Decorolla alapozófestékkel alaposan fesd át a fellépőt! Várd meg amíg teljesen megszárad!

4. lépés:

Fesd le fehér színű Decorolla Lágy dekorfestékkel a lábakat és a keresztpántokat. A járófelületekre pedig türkiz színű Decorolla Lágy dekorfestéket használj. Az összes felületet 2 rétegben fesd le a tartós, tökéletes fedés érdekében. Amíg szárad, igyál egy finom limonádét vagy vedd elő a hajszárítót és gyorsítsd meg a száradást  wink .  

5. lépés:

Teljes száradás után jöhet a díszítés. A stencilt kb. 20 cm távolságról fújd be rögzítő sprayvel! Ez segít, hogy a stencil ne mozduljon el. (Nekem nagyon tetszik, megkönnyíti a munkát.) Helyezd fel a stencilt a járófelület sarkára és kicsit nyomkodd meg, mert így rögzül. A szivacsecset segítségével először fehér színű Decorolla Lágy dekorfestéket vigyél fel a stencilre. Arra figyelj, hogy a szivacseseten ne legyen túl sok festék egyszerre. A felesleget egy papíron itasd le! Nyomkodós mozdulatokkal vidd fel a festéket. Száradás után jöhet ugyanezzel a technikával a barokkarany színű Decorolla Metál dekorfesték. Ahogy látod a videón, ezzel a színnel a minta kb. háromnegyedét festettem csak át. Az utolsó részeknél csak óvatosan nyomkodtam rá az ecsetet, így szép átmenetes lett a festés. Pici idő után húzd le a stencilt és kész is a gyönyörű díszítés.

Ha csak egy stencilt használsz, akkor minden minta után alaposan tisztítsd le szappanos vízzel, majd várd meg a száradást!  

6. lépés:

A fellépő teljes száradása után alaposan kend át az összes felületet Decorolla matt lakkal, hogy tökéletesen tartós maradjon a festésed!

Ezzel készen is vagy! Modern, mégis díszített szuper trendi fellépőd lett!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: DIY Hírek
Az oldal tetejére